Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påsktårta med cheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

En påsktårta måste man ha. Det här enkla och oemotståndliga bakverket har en kladdig chokladbotten med mild kaffesmak och toppas med en fluffig citronkräm.

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl råsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk pulverkaffe av espressotyp
  • 50 g rostade pinjenötter

Glasyr

  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk florsocker

Garnering

  • 25 g strimlad mörk choklad
  • marsipankycklingar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda i grovhackad choklad och rör tills den smält.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och kaffe.
  3. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen. Sikta ner mjölblandningen och blanda i nötterna. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt den kallna innan du tar den ur formen.
  5. Glasyren: Rör osten mjuk i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Vispa till en fluffig kräm med elvisp. Bred glasyren på kakan och garnera med strimlad choklad och kycklingar.