Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påsktårta
 – recept med fint “fågelbo”

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Påsktårta med tryffel dekorerad med hemgjorda marsipanägg som läggs i ett ”rede” av vispgrädde. Väldigt vacker och väldigt god.
Passar perfekt till en påskbuffé eller som avslutning på middag med till exempel lammstek.
Läs också: Så gör du söta marsipanägg till påsk

Ingredienser

8 bitar

  • Botten:

  • 1 1/2 dl sötmandel

  • 1 dl ströbröd

  • 3 äggvitor

  • 2 dl socker

  • Chokladtryffel:

  • 200 g smör

  • 3 dl florsocker

  • 3 äggulor

  • 4 msk kakao

  • 1 msk vaniljsocker

  • 100 g mörk choklad

  • 150 g marsipan
gul karamellfärg

  • 2 dl vispgrädde


Så här gör du

  1. Mal mandeln och blanda med ströbröd. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.

  2. Vänd ner mandel och ströbröd. Lägg ett bakpapper i botten på en form med löstagbar botten och klicka i smeten.

  3. Bred ut och grädda i ugn, 175 grader, 25 minuter. Låt kallna. Rör smör och florsocker smidigt.

  4. Rör i äggulorna och sedan kakao och vaniljsocker. Bred ut ovanpå bottnen och ställ kallt att stelna.

  5. Smält chokladen i vattenbad och bred den över tryffeln. Ställ kallt att stelna. Färga marsipanen med karamellfärg och rulla ägg. Vänd dem i socker.

  6. Garnera tårtan med vispad grädde och marsipanägg.