Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påsksallad med sparris & ägg



Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sparrissallad med marinerade tomater och löskokt ägg ska serveras ljummen.

Ingredienser

4 portioner


  • 4 ägg


  • 1/2 baguette


  • 2 msk smör/rapsolja


  • salt


  • 1 basilika


  • 1 ask gula tomater


  • 1 ask röda tomater


  • 2 msk flytande honung


  • 1 msk sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)


  • 3 msk olivolja
  • 

flingsalt


  • 1 knippe vit sparris


  • 1 knippe grön sparris


  • 1 babyspenat


  • olivolja
  • 

salt



Så här gör du

  1. Koka upp vatten, lägg ner äggen i det sjudande vattnet och koka 6 minuter. Äggulan ska gärna bli mittemellan lös och krämig. Spola äggen i kallt vatten och skala dem.


  2. Skär baguetten i grova bitar och stek dem gyllenbruna i smör/rapsolja. Strö över rivna basilikablad, vänd runt och låt rinna av på hushållspapper.


  3. Dela tomaterna. Vispa ihop honung, vinäger och olja. Smaka av med salt och slå dressingen över tomaterna. Vänd runt och låt dra.


  4. Skala sparrisen försiktigt, var rädd om topparna. Bind ihop de vita och koka dem i lättsaltat vatten med lite socker i. Ställ sparrisen med topparna upp och koka dem i 4 minuter beroende på tjocklek.


  5. Koka den sparrisen i lättsaltat vatten i 1-3 minuter beroende på tjocklek
  6. 

Tag upp sparrisen och dela på mitten och blanda med spenaten, lite olivolja och salt.


  7. Lägg upp sparrisen på ett fat tillsammans med krutonger och tomater med dressing. Dela äggen i grova bitar och lägg på salladen.