Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påskiga Cake Pops – enkelt recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Baka egna söta cakepops till påsk som fungerar lika bra på egen hand som till dekoration på en tårta. Du väljer själv om du vill baka sockerkakan från grunden eller om du vill köpa en färdig och mixa ner. Gott, fint och enkelt!

Ingredienser

35 st

Kaka

  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl (180g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • Smör och ströbröd till formen

Klubbor - kycklingar & påskägg

  • 225 g lemon curd
  • 200 g vit choklad till doppning och dekor
  • 100 g mjölkchoklad till doppning
  • Gul hushållsfärg/karamellfärg
  • Strössel till pynt
  • Dekorationsglasyr till pynt

Så här gör du

  1. Kaka - sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  6. Sikta ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt samtidigt smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i drygt 40 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt svalna helt.
  8. Klubbor - Mixa kakan till smulor i en matberedare.
  9. Tillsätt lemon curd och mixa ihop till en tjock smet.
  10. Forma smeten till runda kulor och stick ner en pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna i kylen i cirka 30 minuter.
  11. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
  12. Kycklingar - Doppa kulorna i ett lager vid choklad med några droppar gul färg och sätt fast strössel som vingar och näbb.
  13. Påskägg - Doppa de äggformade klubborna i mjölkchoklad. Pynta med dekorationsglasyr och strössel efter eget tycke och smak.
  14. Tadah!