Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påskharekakor


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Chokladkräm är det i påskharekakorna.

Ingredienser

10 stora eller 20 små

  • 125 g rumsvarmt smör

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 100 g strösocker
  • 
240 g vetemjöl
  • 
1/2 tsk bakpulver
  • 
Strössel

  • chokladkräm, till exempel Duo eller Nutella


Så här gör du

  1. Vispa smör, vaniljsocker, ägg och socker till en smet. Blanda mjöl och bakpulver i en liten skål.

  2. Rör ned mjölblandningen i skålen med de vispade ingredienserna. Knåda till en slät deg.

  3. Kavla ut degen till cirka 5 mm tjocklek mellan två bakplåtspapper. Ställ kallt 20-30 minuter.

  4. Sätt under tiden på ugnen 160 grader varmluft eller 180 grader i ugn utan varmluftsfunktion.

  5. Ta ut den kalla degen och använd utstickare till att ta ut kakor.

  6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 15-20 minuter. De ska vara lätt gyllenbruna runt kanterna när de är färdiggräddade. Lägg på ett galler för att kallna.

  7. Bred chokladkräm på kakorna, tryck en godis som nos och strö över strössel.