Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påskbräck med jelly beans

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Superenkelt bräck med hög wow-faktor. Romen kan självklart tas bort om man vill ha en barnvänligare variant.

Ingredienser

20 bitar
  • 200 gr mörk choklad
  • 1 tsk mörk rom
  • 25 gr vit choklad
  • 20 jelly beans (söta eller sura)

Så här gör du

  1. Smält den mörka chokladen i mikro eller i vattenbad. Blanda i rom. Bred ut den på ett bakplåtspapper. Den ska bli ca 30 x 20 cm.
  2. Smält den vita chokladen direkt efter att du brett ut den mörka. Doppa ner en tandpetare eller en tändsticka i den vita chokladen. Droppa på den mörka. Tryck ner stickan i den vita chokladdroppen, dra stickan till önskat mönster.
  3. Lägg på jelly beans.
  4. Låt stelna. Tryck isär kakan till mindre bräck.