Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Päronpizza med pecorino och chorizo

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Här har jag utvecklat en underbar sallad och serverar den i stället som pizza.

Pizzadeg, se separat recept.

Ingredienser

4 portioner

Fyllning:

  • 125 g mozzarella
  • 4 dl pecorino, grovriven
  • god olivolja
  • 6 st päron, stora, gärna Abate Fetel
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 st chorizo
  • salt
  • svartpeppar

Topping:

  • 0,5 st rucola, ask

Så här gör du

  1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet. 2 Förbered fyllningen medan degen jäser: Skär päronen i mycket tunna skivor. Hacka vitlöken fint och skär chorizon i tunna skivor. 3 Värm ugnen till 250 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den hastigt med händerna. Kavla ut degen antingen till 1–2 stora pizzor som ryms på en ugnsplåt eller till 4 portionspizzor. Gör pizzan så tunn som möjligt. 4 Ringla lite olivolja över pizzan. Lägg päronskivorna i ett tunt och tätt lager. Fördela vitlök och chorizo över pizzan och strö över pecorino samt mozzarella riven i mindre bitar. Toppa med grovmalen svartpeppar och flingsalt. 5 Grädda pizzan mitt i ugnen i 15–20 minuter eller tills den fått fin färg. 6. Toppa med rucola strax innan servering och ringla eventuellt lite god olivolja överst.