Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Päronpaj med citron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En härlig päronpaj med smak av kokos, vanilj och citron. Servera den med en klick vaniljglass eller grädde.

Ingredienser

1 paj (cirka 12 bitar)

Deg

  • 2 –3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokos
  • 150 g smör

Fyllning

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1 vaniljstång (urskrapade frön)
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 500 g päron

Så här gör du

  1. Blanda samman alla torra ingredienser till pajdegen.
  2. Smält smöret och häll över de torra ingredienserna. Blanda till en smulig deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
  4. Blanda samman crème fraiche, ägg, urskrapade vaniljfrön och socker till fyllningen.
  5. Riv citronskalet fint och tillsätt i smeten, pressa också ut juicen och tillsätt även den. Vispa kraftigt och häll smeten i pajskalet.
  6. Skölj och rensa päronen och skär i 1⁄2 centimeter tunna skivor, lägg i ett fint mönster överst på pajen.
  7. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 40 minuter tills fyllningen är helt stilla och päronen fått lite färg.