Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Päronkaka med pinjenötter


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Mandelmassa och pinjenötter smakar gott i fyllningen ovanpå päronen.


Ingredienser

6-8 bitar

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 msk socker

  • 125 g smör

  • 1 äggula

  • Fyllning:

  • 3-4 päron

  • 75 g smör

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 msk vispgrädde

  • 3/4 dl socker

  • 50 g pinjenötter

  • 100 g mandelmassa


Så här gör du

  1. Arbeta ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggula och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 200 grader, 10 minuter. Skala, kärna ur och skär päronen i tunna klyftor.

  3. Lägg i formen. Blanda smör, mjöl, grädde och socker i en kastrull och värm under omrörning.

  4. Rör i pinjenötter och mandelmassa. Bred över päronen och baka 20 minuter.