Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Päron och äppelsmulpaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Fyllning

  • 7 dl tärnade äpplen (ca 2 st)
  • 4 dl tärnade päron (ca 1 st)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 tsk kanel
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljexktrakt

Smultopping

  • 1 tsk kanel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g valfritt margarin (t.ex. Carlshamns mjölkfria)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och skär äpplen och päron i tärningar. Sprid ut i en ugnsform, tillsätt resterande ingredienser till fyllningen och blanda väl.
  2. Blanda kanel, havregryn, farinsocker, vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt tärnat smör och nyp ihop till en smulig blandning. Strö över fyllningen och grädda i ugnen i ca 35–45 minuter tills frukten är mjuk och smultoppingen hård.