Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmesanbakad rödspätta med örter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Parmesanbakad rödspätta med örter

MARTIN SKREDSVIK

Krämig fyllning med knaprig topping. Toppingen passar utmärkt till andra fiskfilér.


Ingredienser

4 portioner

  • 800 g rödspätta

  • 1/2 paket färskost

  • 1 burk kräftskjärtar eller räkor

  • salt & peppar

  • 1 1/2 dl vitt bröd

  • 1 dl persilja, eller annan krydda

  • 1 dl parmesan

  • 1 tsk citronskal, fint rivet

  • 1 vitlök, pressad

  • 1 msk olivolja


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj eventuellt fiskfiléerna. Blanda kräftstjärtarna, färskost och lite salt och peppar. Lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop. Placera rullarna tätt i en ugnsfast form.

  2. Blanda finhackat bröd, hackad persilja, parmesan, citronskal, vitlök, olivolja, salt och peppar i en bunke. Rör tills allt är väl blandat.

  3. Strö över brödblandningen på fisken.

  4. Gratinera i cirka 12-13 minuter eller tills de fått fin färg.

  5. Servera med rostade rotsaker, kokt potatis eller en fräsch sallad.
Du kanske även gillar