Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmalindade kycklingrulader med tomatconcassé

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Parmalindade kycklingrulader med tomatconcassé
THOMAS CARLÉN

En måltid ned inspiration från Italien som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

4-6 portioner

  • 900 g kycklinglårfilé

  • salt, svartpeppar

  • 140 g parmaskinka
  • 
timjan


Fyllning:


  • 125 g ricotta

  • 1/2 dl marinerade soltorkade tomater, hackade

  • 2 msk basilika, hackad


Tomatconcassé:


  • 500 g tomater, skållade

  • 2 bananschalottenlökar, hackade

  • 2 vitlöksklyftor, hackade

  • 1 msk olivolja
  • 
2 msk tomatpuré

  • 2 tsk råströsocker

  • salt, peppar
  • 
Ugn: 225 grader


Så här gör du

  1. Börja med tomatconcassén: Dela och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.

  2. Tillsätt tomaterna, koka 5 minuter och smaka av med tomatpuré, råströsocker, salt och peppar. Lägg över tomatröran i en smord ugnssäker form.

  3. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
  4. 
Fyllning: Blanda ricotta, soltorkade tomater och basilika i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg en matsked fyllning på varje filé och rulla ihop dem. Linda en tunn skiva parmaskinka runt varje rulad.

  6. Lägg ruladerna på tomatconcassén i formen. Strö över timjan. Stek i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Du kanske även gillar