Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parfait med äpple, vaniljyoghurt & granola

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Förbered dessa och förvara i kylen. Passar som fräsch och god avslutning på en härlig brunch.

Ingredienser

4 personer
  • 6 mogna äpplen
  • 3 blad vit gelatin
  • 1 dl äppeljuice utan fruktkött
  • 1 ⁄2 dl citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 –3 msk socker
  • 500 g vaniljyoghurt
  • 6 msk valfri granola
  • 1 msk grovt hackade nötter
  • 1 –2 msk pumpafrön

Så här gör du

  1. Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och dela dem i mindre bitar.
  2. Mjuka upp gelatinet i kallt vatten.
  3. Lägg äpplena i en gryta med äppeljuice, citronsaft och vatten.
  4. Skär vaniljstången itu på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg stången och frön i kastrullen med äpplena, tillsätt sockret. Värm upp och låt sjuda i två minuter.
  5. Pressa så mycket vatten från gelatinet som möjligt. Ta bort vaniljstången och lös gelatinet i äppelblandningen. Låt svalna något.
  6. Häll upp äppelparfaiten i glas och ställ i kylskåp i minst en timme.
  7. Ta ut glasen, klicka vaniljyoghurt på toppen av äppelparfaiten. Blanda granola, nötter och pumpafrön och toppa glasen med blandningen. Servera väl kyld.