Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paprikabröd med ost och mandel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 bröd
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl durumvete
  • 1 msk salt
  • 100 g riven cheddarost
  • 100 g rostad mandel
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller värm upp grillen.
  2. Skär paprikorna i stora bitar, ta bort kärnhuset och grilla dem i 5-10 minuter tills skalet är svart. Ta ut dem, lägg dem i en plastpåse och låt svalna. Dra sedan bort skalet och skär paprikan i mindre bitar.
  3. Rosta mandeln i ugnen eller i en het panna och hacka den grovt.
  4. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt vetemjöl, durumvete, salt och ost och kör degen i assistent i minst 20 minuter; den ska bli elastisk. Tillsätt mandeln och paprika och knåda försiktigt tills allt blandats. Låt jäsa i 1 timme eller i kyl över natten.
  5. Sänk ugnen till 200 grader. Forma degen till två bröd. Smörj två fina formar, till exempel briocheformar, och lägg degbitarna att jäsa i formarna i 1 timme.
  6. Ställ in bröden långt ner i ugnen och grädda i 35 minuter. Ta då ut bröden, stjälp upp dem och lägg tillbaka dem uppochned på gallret och grädda ytterligare 10 minuter.