Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paprika- och fetaostpaj

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En vegetarisk paj med vitlök, fetaost, rostad paprika och keso.

Ingredienser

2 portioner


Pajskal:


  • 50 g smör

  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 
1/2 dl kikärtsmjöl

  • salt och lite pizzakrydda


Fyllning:


  • 1/2 fänkål

  • 1/2 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta
  • 
1 msk olivolja
  • 
150 g fetaost

  • 250 g rostad paprika på burk

  • 1/2 dl hackad bladpersilja

  • 1 dl keso

  • 2 ägg
  • 
salt och svartpeppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ­ingredienserna till pajskalet i en skål och tryck ut degen i en liten form. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Höj värmen till 200 grader.

  2. Strimla fänkål och lök tunt. Skala och finhacka vitlöken. Bryn fänkål, lök och vitlök i olja i någon minut. Fördela blandningen i pajskalet. Smula över fetaost. Skär paprikan i mindre bitar och lägg över osten. Strö över persilja.

  3. Vispa ihop ägg, keso, salt och peppar och häll blandningen över pajen. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills pajen är fast.
2 kommentarer om "Paprika- och fetaostpaj"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Melvin93

      Hej!
      Du kan använda en vanlig pajform cirka 29 cm i diameter. Eller två mindre som på bilden!