Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paprika- & kycklingpaj & snabb gurksallad med dill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Paj är både matigt, saftigt och fräscht att servera med en sallad till lunch eller som kvällsrätt! Här är en stor paprika- och kycklingpaj med tomater, som serveras tillsammans med en snabb gurksallad med dill.

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • ¾ dl sesamfrön
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 400 g grillat kycklingkött/salladskyckling
  • ½ gul och ½ röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 4 stjälkar selleri
  • 2 dl riven ost, Svecia
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk sweet chilisås

Till garnering:

  • Selleriblad
  • Små plommontomater
  • Svarta sesamfrön

Gurksallad:

  • 1 ½ gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 3 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • salt, peppar
  • 2 msk hackad dill

Så här gör du

  1. Mixa vetemjöl och sesamfrön i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt smör och vatten och kör till det bildas en boll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
  2. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225 grader, 10 minuter. Skär paprikorna i bitar. Skär salladslök och selleristjälkar i skivor. Förväll 2 minuter i mikron, i en skål med ½ deciliter vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag. Fördela tärnat kycklingkött och grönsaker i pajskalet.
  3. Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk och sweet chilisås i en skål och häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter. Garnera med selleriblad, tomater och svarta sesamfrön.
  4. Dela på längden och kärna ur gurkorna. Hyvla de i smala remsor med potatisskalaren. Lägg över i en skål med vinäger, socker, vatten, olja, dill, salt och peppar. Vänd runt salladen. Servera gurksalladen till pajen.