Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paolo robertos pastagratäng med skinka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat
Paolo robertos pastagratäng med skinka

Enkel vardagsmiddag med allt i en form.

Ingredienser

5 portioner
  • 350 g tagliatelle
  • 300 g svamp, till exempel champinjoner eller kantareller, skivade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 250 g färska eller djupfrysta ärtor
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 350 g kokt skivad skinka
  • 3 ägg
  • 125 g smör
  • 100 g mild ost, till exempel mozzarella, i små tärningar
  • 100 g mellanlagrad ost, till exempel tallegio, i små tärningar
  • 100 g ost, vällagrad, till exempel parmesan, i små tärningar
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa i någon minut, utan att den tar färg. Tillsätt svampen och stek tills eventuell vätska kokat in. Häll i ytterligare lite olivolja och stek svampen och vitlöken i 5 minuter, salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas.
  3. Skala och finhacka löken. Hetta upp olivolja och fräs löken med ärtorna i olivolja i 5-10 minuter. Häll över svamp och ärtor i en skål, rör i parmesanost.
  4. Smörj en ugnsform med smör. Klä formen med skinkskivor så att de helt täcker formen och når ut lite över kanten.
  5. Vispa upp äggen.
  6. Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Låt pastan snabbt rinna av i ett durkslag. Häll över pastan i en stor skål, lägg i smör och blanda noga. Tillsätt svampblandning, all ost och ägg, smaka av med salt och peppar. Rör om och häll över pastablandningen i ugnsformen.
  7. Vik in skinkskivorna som ligger över kanten på formen. Grädda i ugn, 15-20 minuter.
  8. Stjälp upp gratängen och skär den i portionsbitar.
Du kanske även gillar