Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panzanellasallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Italiensk brödsallad med tomater, paprika och sardeller.

Ingredienser

4 personer
  • 4 rejäla skivor lantbröd, helst dagsgammalt bröd eller 3-4 ciabatta olivolja
  • flingsalt
  • 2 kvistar rosmarin, repad
  • 500 g körsbärstomater, helst blandade färger
  • 25 g sardeller inlagda i olja
  • 200 g grillad paprika (burk)
  • 3/4 dl parmesanost, flagor
  • 1 liten rödlök, finstrimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk kapris
  • 1 ⁄2 dl svarta oliver
  • 1 ⁄2 dl färsk basilika, strimlad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och ev. svartpeppar.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär brödet i tärningar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skeda över olivolja och strö över flingsalt och rosmarin. Rör om och rosta tärningarna i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga. Passa noga så att de inte bränns. Dela tomaterna i halvor. Skär sardeller och avrunnen paprika i små bitar. Skär flagor av parmesanosten med hjälp av en osthyvel eller kniv.
  2. Lägg körsbärstomater, rödlök, vitlök, sardeller, paprika, kapris, oliver, och basilika i en stor skål. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, salt och ev. peppar. Blanda noga och smaka av.
  3. För att brödet ska behålla sin krispighet, blanda i tärningarna strax före serveringen. Toppa portionerna med basilikablad.
2 kommentarer om "Panzanellasallad"
  • BM Mattsson
    BM Mattsson

    Tack Paolo för dina underbara italienska rätter. Ännu en rätt som kommer att bli en favorit… med eller utan fotboll på TVn.

Du kanske även gillar