Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannkakstårta med kanel & lingongrädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Med en pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som dessert efter middagen eller som fika till kaffet.

Ingredienser

8 –10 bitar

Smet

  • 2 1 ⁄2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Fyllning

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 1 ⁄2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 –1 1⁄2 dl frysta lingon

Till garnering

  • frysta lingon
  • valnötter

Så här gör du

  1. Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
  2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
  3. Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna vid gräddningen och häll i ett tunt lager pannkakssmet.
  4. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, cirka 3⁄4 dl smet per pannkaka. Låt dem kallna.
  5. Fyllning: Vispa grädden med kanel och vanilj till ett mjukt skum. Vänd ner lingonsylt och lingon.
  6. Varva pannkakor med lingongrädde. Garnera med lingon och nötter.