Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannbiff med inlagd gurka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Prova denna goda pannbiff med stekt lök, inlagd gurka och kokt potatis, en riktig klassiker!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 tsk soja
  • 1 msk kalvfond
  • salt & peppar
  • 1-2 gula lökar
  • 1-2 tsk socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk kalvfond

Inlagd gurka

  • 1 slanggurka, cirka 200 g
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl matättika 3 % =(1 msk 24 % Perstorps ättika + 1 dl vatten)
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk socker
  • 1-2 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Hacka ena löken och stek tills den blir genomskinlig. Riv den andra löken och blanda i köttfärsen.
  2. Lägg ströbröd, mjölk och grädde i en skål. Låt svälla något, blanda sedan i färsen. Krydda med lite soja, fond, salt samt svartpeppar. Tillsätt även den stekta löken.
  3. Forma en liten provbulle, stek och smaka av. När kryddningen är lagom stark, forma 4 stora pannbiffar eller 8 mindre.
  4. Stek i lite smör tills biffarna får en fin yta. Lägg sedan i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 150 grader cirka 15 minuter.
  5. Spara köttsaften i stekpannan. Skär 1-2 lökar i skivor och stek i köttsaften med lite smör. När skivorna fått fin färg, tillsätter du vatten och fond. Låt det koka ihop något. Används som skysås.
  6. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.
  7. Skär gurkan i tunna skivor. Är gurkan besk, är det bäst att skala den först.
  8. Salta på gurkskivorna och låt vätska av något i ett durkslag.
  9. Blanda ättika, vatten och socker.
  10. Lägg gurkan i en skål. Häll över lagen och tillsätt hackad persilja.
  11. Salta eventuellt. Ställ i kylskåp.