Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannbiff med gräddsås och stekt lök


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

“En klassiker som blir strikt LCHF utan kolhydratrika tillbehör.”
 – LCHF

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g blandfärs
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk lökpulver
  • salt och peppar
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 2 gula lökar
  • 3-4 msk vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1-2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk grönpepparkorn
  • 3 msk Philadelphiaost
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 300-400 g sparris

Så här gör du

  1. Blanda färsen med majonnäs, lökpulver och salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i smör eller kokosfett.
  2. Skär löken i båtar och stek i rikligt med smör eller kokosfett på medelstark värme. Rör hela tiden så att den inte tar färg men blir mjuk.
  3. Ta upp löken från stekpannan och vispa ur den med lite vatten.
  4. Tillsätt crème fraiche, soja, vinäger, krossade grönpepparkorn, Philadelphiaost och vitvinsvinäger och vispa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär av det nedersta på sparrisen och koka den i ett par minuter. Spola den hastigt i kallt vatten och servera med biffar, lök och sås.
2 kommentarer om "Pannbiff med gräddsås och stekt lök
"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anna Hay

      Hej Anna!
      Vad tråkigt att du blev missnöjd. Kanske mindre mängd balsamvinäger är att föredra. Tack för tipset. Vi skriver in i receptet att det går att minska på mängden om man vill!
      /Julia – redaktör Mittkök.se.