Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannacottarutor med hallon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kalasgoda munsbitar med hallon, apelsin och choklad som är lätta att göra.

Ingredienser

8 portioner

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 2 dl cornflakes
  • 2 msk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 200 g ljus choklad

Fyllning

  • 1 liter hallon
  • 1 liter vispgrädde
  • 1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 2 1/2 dl Gelésocker Multi

Garnering

  • myntablad

Så här gör du

  1. Klä en form, 20 x 30 cm, med plastfilm.
  2. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält matfettet och häll i skålen.
  3. Blanda noga innan blandningen trycks ut i formen. Ställ i kylskåp.
  4. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Pensla chokladen över bottnen. När chokladen stelnat strös hallon över.
  5. Koka upp grädde, apelsinjuice- koncentrat och gelésocker och låt koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp.
  6. Skär i rutor. Garnera med myntablad. God både som dessert eller som kaka till kaffet.