Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannacotta – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 66 st har redan röstat

Pannacotta är en fantastiskt god dessert som passar perfekt både till middagsbjudningen, nyårsmiddagen och fest. Dessutom är den väldigt enkel att laga! Pannacotta är italienska och betyder kokt mjölk. Toppa gärna din pannacotta med rabarber, blåbär eller andra goda bär och servera den gärna i ett fint glas.

Ingredienser

4 portioner

  • 3 blad gelatin

  • 3 dl vispgrädde

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 tsk grovstötta kardemummakärnor

  • 3 dl vaniljyoghurt


Kompott:


  • 250 g rabarber (eller byt ut mot blåbär, hallon eller andra bär)
  • 1/2 dl koncentrerad körsbärssaft eller annan röd saft
  • 3/4 dl råströsocker

  • 1/2 vaniljstång


Servera med:


  • mandelbiskvier och mynta


Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, cirka 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kardemumma i en kastrull. Låt stå 10 minuter och sila sedan grädden genom en finmaskig sil i en skål.
  2. 
Häll tillbaka i kastrullen och smält ner de urkramade gelatinbladen och rör ner vaniljyoghurten.

  3. Fördela pannacottan i fyra glas och ställ in i kylen för att stelna.

  4. Skölj och skär rabarbern i 3 cm långa bitar om du använder dig av det. Lägg rabarbern (eller andra bär) i en kastrull tillsammans med saft, socker och snittad vaniljstång. Låt sjuda till det är mjukt. Skrapa ur vaniljmärgen i kompotten och låt den svalna.

  5. Fördela kompotten i glasen med pannacottorna och toppa med mandelbiskvier och en kvist mynta vid serveringen.