Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannacotta med kryddiga äpplen

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dessert som går att förbereda dagen innan!

Ingredienser

4 portioner

Pannacotta

  • 1½ gelatinblad
  • 
1 vaniljstång
  • 1½ dl grädde
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl gräddfil

Kryddiga äpplen

  • 2 äpplen
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • 
1 stjärnanis
  • 
1 kanelstång

  • 
½ tsk nystött kardemumma

  • 1 dl mandelspån, rostade

Så här gör du

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön, låt stången också gå med. Ta kastrullen från värmen och ta ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Tillsätt gräddfilen. Häll upp i 4 glas och låt stå i kyl minst 4 timmar.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka i några minuter. Lägg i äppleklyftorna och koka på svag värme cirka 7 minuter. Låt svalna.
  3. Lägg äppleklyftorna på pannacottan och strö över mandelspån vid serveringen