Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannacotta med gräslök och sikrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Passar bra på mingel, men också som en enkel men elegant förrätt. På mingel räcker satsen till 10-12 små glas. Som förrätt räcker det till 4 lite större glas.

Ingredienser

12 mingelportioner
  • 1,5 gelatinblad
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl 
rysk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl gräslök, finskuren
  • 100 g sikrom, löjrom eller annan god rom

Så här gör du

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Koka upp grädden och ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de smälter.
  3. Blanda i yoghurt, salt, peppar och gräslök.
  4. Häll blandningen i 4 glas och låt pannacottan stelna i kylen några timmar eller över natten.
  5. Lägg ett litet ägg av rommen på pannacottan och garnera med lite gräslök.
4 kommentarer om "Pannacotta med gräslök och sikrom"
  • Linnéa Björndahl
    Linnéa Björndahl

    Enkelt billigt och jättegott. Det räcker till 12 små snappsglas men bara fyra skålar om man vill ha det som förrätt.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Linnéa Björndahl

      Hej Linnéa, Kul att du gillade receptet och tack för tipset om att ha den i snapsglas. Hälsningar Mitt kök-redaktionen

    • Linnéa Björndahl
      Linnéa Björndahl
      svar till Barbro Nässén

      Exakt så skrev du. O det var pinsamt när jag upptäckte det. Dock lite kul att jag tänkte samma sak. Ber om ursäkt för jag läst slarvigt.