Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad torsk med gräddig mangold och klyftad majrova

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Höstens råvaror är fantastiska. Varför inte pröva säsongens rotfrukter och annat gott.

Ingredienser

4 portion

Fisken

  • 400 g torskfilé
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt och malen vitpeppar
  • cayennepeppar

Mangold

  • 5-6 st mangoldblad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st röd chilifrukt
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och malen vitpeppar
  • smör

Ungsrostad majrova i klyftor.

  • 1 st majrova
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa flingsalt
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skiva fisken i mindre lagom och jämnstora bitar. Blanda kryddorna i mjölet. Vänd fisken i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek på medelvärme.
  2. Skölj mangolden ordentligt. Hacka upp den och fräs med lite smör. Pressa vitlök, hacka chilin och fräs allt ca 1 minut. Tillsätt grädde, honung och kryddorna.
  3. Skölj och klyfta majrovan till små båtar. Ringla på olivolja, flingsalt och pepprar. Steks i ugnen på 250 grader i cirka 30 minuter.