Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad rödspätta med mosad potatis, brynt smör och citron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

En god och enkel fiskrätt! Panerad rödspätta med potatismos.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g rödspätta
  • 2 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 600 g skalad potatis
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk riven pepparrot
  • 200 g smör
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Salta fisken.
  3. Panera rödspätta i mjöl, ägg och ströbröd.
  4. Hetta upp en stek- panna och stek fisken gyllenbrun i smör.
  5. Lägg 150 g smör i en kastrull och bryn på medelvärme under omrörning, smöret är klart när det börjar lukta nötigt och bli gyllenbrunt.
  6. Häll av potatisen och mosa med en potatisstomp.
  7. Blanda ner dill, pepparrot, citronskal och svartpeppar. Smaka av med salt och servera!