Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad halloumi med grillad fänkål, sparrissallad och apelsinaioli

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 1 paket halloumi
  • Ägg
  • Ströbröd
  • rapsolja till stekning
  • 1 knippe färsk sparris
  • 1 fänkål
  • 1 Näve salladsblad
  • 1 Tomat
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 dl grekisk eller turkisk ­yoghurt

  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk Majonäs (hemgjord godast)
  • Några riv av apelsinskal
  • Salt

Så här gör du

  1. Koka upp en gryta med vatten och salt. Tvätta och skär av det fula på sparrisen. Låt den sjuda cirka 10-15 minuter, beroende på hur färsk den är. Ta av från spisen och lägg i en klick smör, om önskas!
  2. Koka upp ytterligare en kastrull med vatten. Dela fänkålen på 2-4 delar. Låt sjuda tills den är mjuk. Ta upp den och smörj in den med olja och salt. Grilla den någon minut på varje sida i grillpannan eller på grillen. Skär halloumi i skivor, vispa upp ett ägg på en tallrik och ströbröd på en annan. Vänd osten först i ägg och sedan ströbröd. Stek dem gyllne i rapsolja.
  3. Blanda samman yoghurt, pressad vitlök, majonäs, rivet skal av citron och smaka av med salt.
  4. Lägg salladsbladen med några skivor tomat på en tallrik, toppa med grillad fänkål och kokt sparris. Serva med den goda yoghurtaiolin och lite bröd till!