Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pajer med spenat & fetaost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Med färdigköpt smördeg går de här pajerna supersnabbt att svänga ihop.

Ingredienser

10 stycken
  • 1 paket fryst smördeg, 425 g (5 plattor)
  • folie- eller mazarinformar
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 1 dl lagrad ost, grovriven
  • 1 1/2 dl spenatblad
  • 10 centimeter purjolök
  • 3 äggulor
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj spenatbladen. Skär purjolöken i strimlor.
  2. Skär ut kvadrater ur den kavlade smördegen, cirka 7 × 7 centimeter stora. Lägg degplattorna i formarna så att kanterna hänger lite utanför. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Fördela ost, spenat och purjolök i formarna.
  4. Vispa samman äggulor, gräddfil, gräslök med lite salt och peppar. Häll över formarna.
  5. Grädda pajerna mitt i ugnen i cirka 25 minuter, sänk värmen till 175 grader efter halva tiden. Pajerna är klara när fyllningen stannat och pajdegen blivit gyllenbrun.