Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pajdeg – enkelt grundrecept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ett enkelt recept på en klassisk pajdeg som går väldigt snabbt att göra på bara 3 ingredienser. Det här är ett bra basrecept på en deg till matpajer som endast innehåller  smör, mjöl och vatten. Pajdegen gör du på bara några minuter. Låt sedan ditt pajskal vila i cirka en halvtimme innan du gräddar det i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Därefter är det bara att njuta av en riktigt krispig och frasig matpaj, som till exempel kycklingpaj, laxpaj eller något annat smarrigt recept på enkla, lyxiga eller lättlagade pajer.

Ingredienser

1 paj
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk msk kallt vatten
  • 125 g kallt smör

Så här gör du

  1. Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa.
  2. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
  3. Låt gärna degen ligga svalt i kylskåpet en stund innan du kavlar ut den. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen.
  4. Sedan är det bara att förgrädda pajskalet i din ugn. 10 minuter på 225 °C.