Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paj med grillad kyckling

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Grillad kyckling får sällskap med stjälkselleri och paprika i en smakrik paj.

Ingredienser

4 - 6 portioner

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl, fullkorn
  • 75 g smör
  • 125 g kesella, 10%

Fyllning:

  • 3 st selleri, stjälkar
  • 1 st paprika, röd
  • 1 st paprika, gul
  • 1 st kyckling, färdiggrillad
  • 2 msk smör

Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 2 dl crème fraiche, smaksatt med getost, rosmarin och honung
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 tsk rosmarin, hackad, färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Dekoration:

  • ärtskott

Servera med:

  • blandad grönsallad
  • plommontomater

Så här gör du

  1. Ugn: 225 grader 1. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll. 2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter. 3. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen. 4. Skär selleristjälkarna i skivor. Dela och kärna ur paprikorna i stora tärningar, cirka 2 x 2 centimeter. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar. 5. Fräs selleri, paprika och kyckling i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen. 6. Vispa samman ägg och crème fraiche, persilja, rosmarin, salt och peppar i en skål och häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 25–30 minuter. 7. Dekorera med sköljda ärtskott. Servera med blandad grönsallad och små plommontomater.