Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paella med tomat, saffran och skaldjur

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 paket saffran, 0,5 g
  • 2 1/2 dl avorioris
  • 5-6 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 citron
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 burk rostad inlagd paprika
  • 3 tomater
  • 100 g färska räkor
  • 8 scampi, ekologiskt odlade
  • 100 g bläckfisk (kokt på burk)
  • 2 kokta havskräftor (delade på längden)
  • 1 burk musslor, 250 g
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 100 g gröna ärtor
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs tillsammans med smör och avorioriset i en djup gryta.
  2. Tillsätt vitt vin och låt det reducera ner till hälften.
  3. Tillsätt kycklingbuljong, krossade tomater, paprikapulver och sambal oelek. Låt allt koka ihop i 15 minuter på svag värme.
  4. Skär sellerin, paprikan och tomaterna i centimeterstora bitar och lägg ner i grytan. Låt koka ihop i 3 minuter.
  5. Pressa i saften från en citron och smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt räkor, bläckfisk, havskräftor, scampi, musslor och ärtor i grytan.
  7. Koka i 3 minuter, se till att vända det några gånger under tiden så allt blir varmt.
  8. Avsluta med att toppa med hackad persilja.