Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pad Thai

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Fantastiskt gott recept på pad thai! Smakrikt och lättlagat.

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 pkt risnudlar
  • 1 pkt böngroddar
  • 2 msk olja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 finhackad chili
  • 2 st scharlottenlökar
  • 1 st morot
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1-2 msk socker
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 st ägg
  • 1 näve rostade och hackade cashewnötter
  • 3 st kycklingfileer
  • 2 msk sesamolja
  • salt, peppar
  • lime

Så här gör du

  1. Blötlägg nudlarna. Platta risnudlar brukar jag lägga i ljummet vatten i 15-20 minuter innan jag steker dom. Hacka chili och vitlök. Skär morot och lök julienn (långa och smala strimlor). Strimla kycklingen och stek i olja, häll över sesamoljan, salta och peppra. Ställ åt sidan. Hetta upp olja i en wokpanna. Släng i chili, lök och morötter. Häll av nudlarna och stek dem tillsammans med löken och moroten. Blanda ner tamarindpasta, socker, fisksås och soyan. Knuffa nudlarna åt sidan i woken och kläck i ägget i samma panna, rör i det tills det stelnat. Blanda ner kyckling och rör om väl. Servera med lime, nötterna och thai basilika