Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oysters Rockefeller med jalapeño

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En variant av den klassiska oysters Rockefeller. Rätten skapades i New Orleans på restaurang Antoine’s år 1899. En av Amerikas då rikaste män, Johan D Rockefeller, fick ostronrätten uppkallad efter sig eftersom den var så rik på smak och fett.

Ingredienser

4 portioner
  • 12 ostron
  • 1 dl vitt vin
  • 1 ½ msk pernod
  • grovsalt
  • 1 schalottenlök
  • 75 g babyspenat
  • smör att steka i
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • eventuellt tabasco
  • 2 dl hollandaisesås
  • 1 dl riven ost
  • 4 jalapeño

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 275 grader och grill.
  2. Öppna ostronen och häll av spadet i en kastrull, spara de större skalhalvorna från ostronen. Häll i vinet och spriten. Koka upp och lägg i ostronen i kastrullen. Koka ostronen ett par minuter och vänd runt dem i vätskan. Dra av kastrullen från värmen.
  3. Lägg de djupa, större skalhalvorna från ostronen på en plåt med grovsalt i botten.
  4. Skala och hacka löken fint. Fräs löken och spenaten i smör, salta och peppra, droppa eventuellt i ett par droppar tabasco.
  5. Lägg lite av spenaten i skalen, spara resten till serveringen. Lägg i ostronen.
  6. Klicka på lite hollandaisesås på varje och lägg på riven ost. Gratinera ostronen i ugnen tills de börjar få lite färg.
  7. Servering: Lägg spenat på ett par uppläggningsfat och lägg på ostronen. Dela jalapeñon på längden och stek på dem lite i smör i stekpannan och lägg på tallrikarna.