Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilépasta i dijonsenapssås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Det blir ju alltid ett par ändbitar över när man styckar en oxfilé i portionsbitar som i min mening är för tunna för att stekas som de är. Då brukar jag strimla upp de bitarna och använda till olika rätter som t.ex. Biff Rydberg eller olika pastarätter.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st gula lökar, skivade
  • 3 st vitlöksklyftor, skivade
  • 400 g strimlad oxfilé
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 3 st ekologiska äggulor
  • 1 knippe kruspersilja, finhackad

Så här gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Ta i löken och vitlöken och låt den brynas lätt. Bryn sedan oxfilén lätt och krydda med salt och peppar.
  2. Ta i creme fraiche och vispgrädde och låt koka upp. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar. Vänd ner såsen i nykokt spaghetti och rör ner äggulor och kruspersilja.