Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ouzo-flamberad fetaost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Ouzo-flamberad fetaost
Roland Persson

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gurka
  • 3 tomater
  • 1 paprika
  • vårlök
  • 30 g svarta oliver
  • olivolja
  • 2 x 200 g GRECO Feta
  • 6 msk Ouzo

Så här gör du

  1. Gör en grekisk sallad av grönsakerna. Avsluta med olivolja som dressing tillsammans med salt och peppar.
  2. Häll i lite olivolja i en het stekpanna. Dela fetaosten i åtta delar och täck dem med ett lager av mjöl. Lägg i max fyra bitar fetaost åt gången i den heta stekpannan, och stek dem tills de är gyllenbruna. Häll i ouzon, tänd på och ställ bort från värmen.
  3. Gör samma sak med resterande fyra bitar fetaost. Servera med salladen som du gjorde i ordning i början.
Du kanske även gillar