Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostpanerad torsk med lättkokt purjolök och brynt smör

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

LCHF. Perfekt kombination av krispig panerad fisk, mjäll purjolök och kolasmakande smör.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g purjolök
  • 100 g smör
  • 600 g torskrygg i bitar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl mandelmjöl
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 3 msk smör/kokosfett
  • någon färsk krydda

Så här gör du

  1. Skär purjolöken i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt.
  2. Torka av fiskbitarna med hushållspapper. Blanda ost och mandelmjöl i en djup tallrik. Krydda med salt och peppar.
  3. Smält smöret i en kastrull. Låt det bli varmt så att det börjar bubbla. Sänk värmen och håll koll på när det precis slutar bubbla och det blir lite gyllene på botten. Ta då kastrullen från värmen.
  4. Sila smöret och lämna bottensatsen.
  5. Knäck äggen i en annan djup tallrik och vispa samman. Doppa fiskbitarna först i äggblandningen och sedan i ost- och mandelblandningen.
  6. Stek i smör eller kokosfett ett par minuter på varje sida tills fisken är gyllene på ytan och precis genomstekt.
  7. Servera fisken med den kokta löken och det skirade smöret. Dekorera med lite färska örter.