Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostbollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Getost, vitlök och sardeller rullas i hasselnötter och smörgåskrasse. Det går också bra att använda vanlig fetaost, mosa då 150 g feta fint och blanda den med cirka 1 dl Philadelphiaost, i omgångar, till en massa som går att forma till bollar.

Ingredienser

8 bollar
  • 200 g skalfri getost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 sardeller, avrunna och finhackade
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ask smörgåskrasse, finhackad
  • 1/2 dl finhackade rostade hasselnötskärnor

Så här gör du

  1. Mosa ihop ost, vitlök och sardeller med en gaffel. Smaka av med nymalen svartpeppar. Blanda i hälften av krassen. Dela ostmassan i cirka 8 bitar och rulla dem till bollar.
  2. Rulla bollarna i resten av smörgåskrassen och i hassel­nötterna.
  3. Lägg ostbollarna i en burk med lock. Förvara kallt till serveringen.
Du kanske även gillar