Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Osso buco på rotfrukter & kikärter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Italiensk klassiker som i originalet lagas med kalvlägg. Men så här till vardags känns en vegetarisk variant helt rätt. Servera med pasta.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri, 200 g
  • 4 potatisar av fast sort
  • olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpure
  • 2 tsk oregano
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • flingsalt

Gremolata

  • rivet skal av 1 citron
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Skala rotfrukter och potatis och skär i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Låt rotfrukterna, men inte potatisen, och chilin fräsa med en stund.
  2. Tillsätt tomater, vatten, buljong, tomatpuré och oregano. Koka på svag värme under lock tills allt är mjukt, cirka 35 minuter. Lägg i potatisen efter ungefär 10 minuter.
  3. Skölj kikärterna och blanda i mot slutet. Smaka av med salt.
  4. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan