Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Osso buco på kycklinglår med saffransmos


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Osso buco på kycklinglår med saffransmos

Martin Cederblad

“Den traditionella Osso Buco milanese kokar man på kalvlägg, men jag gör den på kyckling i stället. “
 – LCHF

Ingredienser

4 portioner
  • ca 10-12 bitar kycklinglårfilé
  • 2 rödlökar
  • 2 röda paprikor
  • ett par stänger blekselleri
  • 1 morot (kan uteslutas)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • olivolja
  • salt, peppar
  • Gremolata:
  • 1 citron
  • ett knippe bladpersilja/färsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • Blomkålsmos:
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 kuvert saffran
  • 2 dl grädde
  • smör
  • salt, nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala lök och hacka den tillsammans med paprika. Skär blekselleri och morötter i tjocka slantar.
  2. Bryn kycklingen runtom i en stekpanna i lite olivolja eller i ugn, om du lagar för många. Ös ned alla grönsaker och bryn utan att bränna. Pudra över mjölet och klicka i tomatpurén. Rör om och häll på vin, buljong och krossade tomater. Lägg på ett lock eller täck med folie och låt kycklinggrytan puttra på svag värme i 30 minuter.
  3. Riv citronen på fina rivsidan, hacka persilja och vitlök. Fördela alltsammans över kycklingen i serveringsögonblicket.
  4. Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten. Slå av kokspadet och lägg i en klick smör och saffran. Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen. Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens. Stavmixa blomkålen direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
Du kanske även gillar