Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Osötad mandelmjölk – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Fantastiskt god osötad mandelmjölk till din gröt, i smoothies, i blomkålssoppa, i bakverk, i fiskgryta…. I det mesta! Använd gärna ekologiska råvaror!

Läs också: 6 anledningar att dricka mandelmjölk

Tips! Massan som finns kvar i silduken kan du torka på låg värme i ugnen tills det är helt torrt så får du ditt eget mandelmjöl att använda i bakverk och bröd!

Ingredienser

1 Liter
  • 150 gram (2,5 dl) ekologiska oskalade mandlar
  • 1 liter vatten
  • 1 krm havssalt

Så här gör du

  1. Rosta nötterna försiktigt på låg värme i en panna tills de precis börjar dofta, låt svalna.
  2. Blötlägg mandlarna över natten eller minst 6 timmar.
  3. Mixa mandlarna tillsammans med salt och vatten i en mixer tills du får en krämig mjölk. Låt stå en stund.
  4. Sila genom en silduk eller dubbla nylonstrumpor (rena!) om du inte har en silduk.
  5. Krama ur vätskan ordentligt. Häll upp mjölken i flaskor och förvara i kyl. Hållbarhet 3-5 dagar, använd näsan och smaksinnet!