Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtpestomarinerad fläskfilé med pastasallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 600 g fläskfilé
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk smör

Örtpesto:

  • 25 g sötmandel, skalad
  • 0,5 st basilika i kruka, färska blad
  • 2 msk citrontimjankvistar, färska
  • 1 msk oregano, färska
  • 1 msk timjan, färska
  • 1 tsk rosmarinkvistar, färska
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st spansk chilipeppar, röd
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk citrongräs, rivet skal
  • salt, svartpeppar

Pastasallad:

  • 200 g fusilli, vit fiber
  • 10 st soltorkade marinerade tomater, strimlade
  • 200 g grön sparris, kokt
  • 150 g minimozzarella
  • 1 dl kalamataoliver, svarta
  • 70 g rucolasallat
  • 70 g mangoldsallat, röda

Så här gör du

  1. Ugn: 175 grader 1. Putsa filén, salta och peppra köttet. Bryn filén runtom i en stekpanna med smör. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 25 minuter. Låt kallna. 2. Skiva filén i 1/2 centimeter tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. 3. Mixa sötmandel, basilika, citrontimjan, oregano, timjan, rosmarin, vitlök och chilipeppar till en smulig massa. Tillsätt oljorna under tiden mixern är i gång. Tillsätt parmesanosten och späd med vatten. Smaka av peston med citronskal, salt och svartpeppar. Bred peston över fläskfilén och dekorera med örter och zestat citronskal. 4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av den i kallt vatten och låt den rinna av i durkslaget. Ringla över 1 tsk olivolja och vänd runt pastan i en skål. 5. Blanda pastan med soltorkade tomater, grön sparris skuren i mindre bitar, delade minimozzarellor, svarta oliver, rucolasallat och röd mangold.