Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtmarinerad ­kaninfilé med ­potatisterrin


Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Kaninfilé kryddad med vitlök, timjan och mejram.

Ingredienser

4 personer

  • 4 kaninfiléer

  • 2 vitlöksklyftor
  • 
ett knippe färsk timjan och mejram

  • en skvätt olja

  • salt och peppar


Potatisterrin


  • 600 g potatis

  • 1/2 liter grädde

  • 3 dl riven ost

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Krossa vitlöksklyftorna, hacka örterna och blanda dem med olja till en marinad. Lägg i kaninfilén och låt stå över natten. Stek filén i smör och servera med potatisterrin och grönsaker.

  2. Potatisterrin
: Varva lager av potatis, grädde och ost i en liten form, salta och peppra emellan. Ställ in terrinen i ugnen på 200 graders värme i cirka 20 minuter. Tippa ur terrinen ur formen på en tallrik innan servering.