Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtfyllda kycklingfiléer

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 124 st har redan röstat

Så lätt och så supergott! Sätt guldkant på vardagen med den här enkla middagsrätten.

Läs också: Grillad kyckling – godaste receptet 

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • några skivor extra rökt skinka
  • vitlöksost, Bonjour eller annan färskost
  • 1 basilika
  • 1 knippe färsk timjan
  • salt
  • torkad örtkrydda
  • några ostskivor med smak
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tärning hönsbuljong
  • cirka 3 dl grädde
  • cirka 1 dl mjölk
  • 225 grader i ugn

Så här gör du

  1. Dela kycklingfiléerna längs med, fyll med vitlöksost, lägg en liten bit rökt skinka, lägg i mycket basilika och timjan + en liten ostskiva.
  2. Krydda filéerna med grillkrydda, curry och lite salt. Bryn i stekpanna så de får färg.
  3. Ta fram en ugnsform, strö lite grillkrydda och curry i botten. Dela filéerna i tre delar och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg en ostskiva överst. Lägg basilikablad runtom filéerna.
  4. Sås: häll grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, lägg i buljongtärningarna, krydda med lite curry och eventuellt grillkrydda. Blanda även i timjan och lite torkade örtkryddor. Häll såsen över filéerna, den ska inte täcka dem helt. Osten på filéerna ska få lite färg i ugnen.
  5. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills filéerna är genomstekta.
  6. Servera med ris eller hel bulgur och en fräsch sallad till.
4 kommentarer om "Örtfyllda kycklingfiléer"
  • calj
    calj

    supergott! blev lite för salt för min smak, så nästa gång tänker jag inte salta kycklingfileerna utan endast se till att såsen smakar perfekt

  • Maja75
    Maja75

    Helt fantastiskt gott. Jag följde rådet i kommentaren ovan och skippade saltet på kycklingfiléerna, vilket jag i min tur ångrade. Jag hade nog velat ha det där. Mycket god maträtt dock och funkar fint i matlåda dagen därpå. Jag gör den definitivt igen. “Supergott” är det, men en “enkel” och “så lätt” rätt kanske det inte är. Det är ju ett par moment inblandade. Värt det dock!

  • jontehannes
    jontehannes

    Riktigt gott, lite moment är det men fortfarande “lätt” att göra!