Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtfylld laxforell med zucchinigratäng

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

LCHF. Ugnsbakad till 55 grader är forell en saftig och smakrik fisk. Här serveras den med örter, smör och citron.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg hel laxforell
  • salt och peppar
  • 2 dl blandade örter, t ex dill och persilja
  • 1 citron i klyftor
  • 50 g smör
  • 300 g zucchini
  • 250 g mozzarella
  • 2 msk smör till formen
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Torka av fiskarna, salta och peppra dem och lägg dem i en ugnsfast form. Fyll dem med örter och citronklyftor. Hyvla över smör och låt stå i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Skiva zucchinin och mozzarellan. Lägg zucchiniskivorna lite omlott i en smord ugnsfast form.
  4. Ringla över olivoljan och fördela den skivade mozzarellaosten. Salta och peppra och låt stå i ugnen 15–20 minuter eller tills osten smält och blivit lite gyllene.