Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtfylld kycklingfilé med jordärtskockspuré

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Örtfylld kycklingfilé med jordärtskockspuré
Klara Desser

LCHF. Kycklingen blir extra saftig och god med örtfyllning.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g jordärtskocka
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1-2 tsk pressad citron
  • salt och peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl persilja och basilika
  • 1 dl riven gruyèreost
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 200 g minigurka
  • 2 dl persilja
  • 3 msk smör/kokosfett

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka. Låt de ånga av ordentligt och mixa dem sedan med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med citron, salt och peppar.
  3. Skär ett eller två snitt i kycklingfiléerna så att du får en mer platt, helst sammanhängande bit. Hacka örterna fint och blanda med ost och olivolja.
  4. Salta och peppra lite och bred blandningen på filéerna. Rulla ihop och fäst med tandpetare eller grillpinnar.
  5. Stek i smör eller kokosfett runtom så att de får fin färg. Låt de sedan stå i ugnen tills innertemperaturen nått 68 grader.
  6. Skär gurkorna i slantar. Stek persiljan i smör eller kokosfett tills den blir krispig.
  7. Servera kycklingen skuren i bitar med purén, gurkorna och persiljan.
Du kanske även gillar