Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med oreo cookies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

En klassiker, men här i sällskap med den ljuvliga smaken av oreokex!

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • cirka 1 1/2 förpackning Oreokakor, cirka 225 g
  • 50 g smör, smält

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g färskost
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl florsocker
  • 150 g vitchoklad, hackad
  • 5 blad gelatin
  • cirka 1 1/2 förpackning Oreokakor

Till garnering

  • oreokakor, gärna mini
  • 75 g vitchoklad, hackad eller flisad

Så här gör du

  1. Botten: Mixa Oreokakorna i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en form med hög låstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten. Ställ kallt att stelna.
  2. Vispa 2 deciliter av grädden. Mät upp färskost och mascarpone i en bunke. Sikta ner florsockret och blanda ihop till en slät massa, använd elvisp. Blanda i den vispade grädden.
  3. Koka upp resten av grädden i en liten panna. Lägg i chokladen och ta pannan från värmen. Låt stå 3- 5 minuter och rör om till slät massa. Blanda chokladmassan i ostkrämen.
  4. Lägg gelatinblad i en djup tallrik. Häll på kallt vatten så att det täcker. Låt stå 5-10 minuter, ta upp och krama ur.
  5. Smält gelatinet i 2 matskedar vatten i en liten släpplättpanna.
  6. Blanda gelatinet med cirka 2 dl av ostkrämen och rör sedan blandningen ner i resten av krämen så att allt blandas. Låt krämen stå cirka 45 minuter.
  7. Häll hälften av ostkrämen i formen. Stick in Oreokakorna och fördela över resten av ostkrämen. Täck med plastfilm och ställ cheesecaken kallt minst 5 timmar eller över natten.
  8. Garnera med kakor och vit choklad.