Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Omelett med stekta grönsaker.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

En god och hälsosam frukost. Byt ut grädden mot vatten om du vill minska ytterligare på kalorierna!

Ingredienser

1 portion

Omelett

  • 2 Ägg
  • 1 nypa salt & nymald peppar
  • 1 msk matlagningsgrädde
  • 1 tsk Smör

Stekta grönsaker

  • 1/4 röd paprika
  • 3 sockerärter
  • en halv Morot
  • 1/4 Gul lök
  • 3 Körsbärstomater
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk riven ost

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, s&p & grädde med en gaffel, ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna. Skär under tiden brunoise (små tärningar) av grönsakerna. Stek grönsakerna på medelhög värme i ca 2 minuter. Grönsakerna ska vara al dente. Häll upp de stekta grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan. Torka ur pannan och ställ tillbaka på pannan på medelhög värme. Använd gärna en nonstick panna. Smält smöret i pannan och häll i äggstanningen. Dra försiktigt med en gaffel genom omeletten när den börjat koagulera. När ovansidan är hyfsat fast men fortfarande krämig skaka på pannan och lossa försiktigt på omeletten. Häll sedan på dina stekta grönsaker på ena halvan och toppa med riven ost. Vik över den tomma sidan. Lägg sedan försiktigt på en tallrik och servera gärna med en fräsch side sallad.