Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Olivfylld kyckling med tomatpasta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Olivfylld kyckling med tomatpasta

Om du vill kan du byta ut tapenaden mot grön olivkräm eller ajvar relish – det är också gott.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingklubbor (à 250 g)
  • 1 dl svart tapenade
  • 300 g pasta
  • 150 g sockerärter
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 timjan
  • olivolja, strösocker, salt, nymald
  • svartpeppar.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lyft på skinnet och fyll kycklingen med tapenade. Lägg klubborna i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen cirka 30 minuter tills kycklingklubbornas innertempe­ ratur är 70 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla socker­ ärterna och låt dem koka med när cirka 1 minut återstår av koktiden.
  3. Stek tomaterna i 1 msk olja under omrörning cirka 5 minuter. Krydda med 1 tsk socker och 1 tsk salt. Hacka timjan – spara lite till garnering – och blanda med tomaterna.
  4. Häll 1 dl av pastans kokvatten över tomaterna. Låt pasta och sockerärter rinna av och vänd ner det i tomaterna. Servera kyckling­ klubborna med tomat­ och timjan­ pasta. Garnera med resterande timjan.
Du kanske även gillar