Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Olivbröd med fetaost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Olivbröd med fetaost
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg
  • cirka 1-1 1/2 dl oliver i blandade färger, urkärnade
  • cirka 100-125 g fetaost, tärnad

Garnerning

  • oliver och fetaost

Så här gör du

  1. Gör grunddegen.
  2. Medan den jäser, hacka oliver och fetaost. Lägg några åt sidan till garneringen.
  3. Blanda ner oliver och fetaost i degen efter första jäsningen. Forma brödet efter egen smak, vi valde att göra en limpa. Skär i degen på diagonalerna så det blir kryssmönster i limpan. Tryck ner några oliver och fetaostbitar som garnering.
  4. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter eller tills den jäst till knappt dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda det mitt i ugnen. Ställ in en skål med isbitar i botten för skorpans skull eller släng in en 1/2 dl vatten som förångas direkt. Grädda i cirka 35 minuter eller tills den fått fin färg. Låt brödet svalna på ett galler. Servera med en god olivolja eller med färskost. Passar utmärkt till sallader och soppor.
Du kanske även gillar